اهانت به قرآن کریم و واکنش های جهانی
خشونت و آشوب مورد تأیید نیست، اما نخستوزیر سوئد نمیتواند معترض حمله به سفارت این کشور در بغداد شود. وقتی قرآنسوزی را که یک رفتار عملی خشونتزاست، آزادی بیان میدانند، آزادی بیان مردم عراق هم در حمله به سفارت سوئد باید محترم دانسته شود. فقط هم موضوع حمله به سفارت نیست، آزادی بیان مورد ادعای غرب، هر عملی - تأکید میکنیم هر عملی- را توجیه میکند.
خشونت و آشوب مورد تأیید نیست، اما نخستوزیر سوئد نمیتواند معترض حمله به سفارت این کشور در بغداد شود. وقتی قرآنسوزی را که یک رفتار عملی خشونتزاست، آزادی بیان میدانند، آزادی بیان مردم عراق هم در حمله به سفارت سوئد باید محترم دانسته شود. فقط هم موضوع حمله به سفارت نیست، آزادی بیان مورد ادعای غرب، هر عملی - تأکید میکنیم هر عملی- را توجیه میکند.
زینب شریعتی: قرار بود سکولاریسم با ادعای بیطرفی در عقیده و مذهب، خصومتها و عداوتهای ناشی از اختلافات یا تعارضات مذهبی را برطرف کند، اما در عمل خود به ستیزه با ادیان و به ویژه به وادی اسلامستیزی افتاد. بیطرفی سکولاریسم فقط از باب احترام به بیدینها و احترام به عقاید بیدینها معنا یافته است، اما به پیروان اسلام که میرسد، سکولاریسم دیگر بیطرف نیست و اسلام و ضداسلام را یکسان نمیبیند، بلکه از ضدیت با اسلام، ضدیت با مسلمانان و ضدیت با گزارههای اسلامی استقبال میکند. مجوز پلیس سوئد برای برگزاری تجمع ضداسلامی همراه با قرآنسوزی مصداق همین موضوع است.
دولت سوئد به یک شهروند ۳۷ ساله این کشور مجوز داد در روز عید قربان، تجمع ضداسلامی مقابل مسجد استکهلم برگزار و در جریان آن، پس از سخنرانی علیه اسلام، با پاره کردن و آتش زدن قرآن، به مقدسات حدود ۲ میلیارد انسان در زمین توهین کند. پلیس سوئد میدانست که این اقدام خطرات امنیتی در پی دارد، اما مطابق بیانیه صادره، معتقد بود این خطرات «این ماهیت را ندارد که بر اساس قوانین فعلی تصمیم برای رد درخواست را توجیه کند»، یعنی صرف آنچه ممکن بود باعث رد درخواست صدور مجوز شود، خطرات امنیتی بوده، آن هم اگر ماهیتی داشته باشد که...! وگرنه اصل توهین به مقدسات و عقاید دیگران اشکالی ندارد!
پلیس سوئد ابتدائاً مجوزی برای این تجمع صادر نکرد، اما دادگاه استیناف تصمیم پلیس را رد کرد. پلیس دلیل تصمیم رد چنین تظاهراتی را نگرانیهای امنیتی بعد از اهانت به قرآن در مقابل سفارت ترکیه در ژانویه که هفتهها اعتراضات، تحریم کالاهای سوئدی و تداوم مخالفت ترکیه با عضویت سوئد در ناتو را در پی داشت، عنوان کرده بود. پلیس سوئد نیروهای کمکی از سراسر کشور را فراخوانده تا ژست آزادی بیان سیاستمداران سوئدی خدشهدار نشود و مراسم قرآنسوزی حتماً برگزار شود! سیاستمداران سوئدی گرچه در کلام، از هتک حرمت قرآن انتقاد کردهاند، اما مدعی هستند باید از «آزادی بیان» دفاع کرد! سرانجام این مراسم شنیع برگزار شد و خشم مسلمانان را برانگیخت.
آزادی بیان برای همه محترم باشد!
هیچ کشوری به قدر عراق فضای ملتهب علیه سوئدیها را تجربه نکرد. مردم مسلمان عراق پرچم پادشاهی سوئد را از سفارت این کشور در بغداد پایین کشیدند، به داخل سفارت ریختند و آن را تحت نظر خود قرار دادند. اخبار غیررسمی و نیز پایگاه خبری العهد میگوید که دیپلماتهای سوئدی و کارکنان سفارت سوئد از ترس معترضان، سفارت را ترک کردند، اما منابع رسمی این خبر را تأیید نکردهاند. اولف کریسترسن، نخست وزیر سوئد در اولین اظهار نظر بعد از هتک حرمت به قرآن کریم از سوی شهروندان سوئدی، بدون محکوم کردن این اقدام و هرگونه توضیح اضافه، خواستار حفظ آرامش شد.
او در واکنش به خشم عراقیها از آتش زدن قرآن و حمله به سفارت این کشور در بغداد گفت: «واضح است که ورود غیرقانونی افراد به سفارتخانههای سوئد در کشورهای دیگر کاملاً غیرقابل قبول است. من همچنین فکر میکنم که ما باید در اینجا در سوئد آرامتر باشیم. وضعیت امنیتی جدی است و دلیلی برای توهین به افراد دیگر وجود ندارد.»
خشونت و آشوب البته مورد تأیید نیست، اما از زاویه عقاید مورد قبول و مورد تبلیغ غرب، نخست وزیر سوئد نمیتواند نسبت به حمله به سفارت کشورش در بغداد یا هر اقدامی از این دست، معترض باشد. وقتی قرآنسوزی به اسم آزادی بیان توجیه میشود، طبق همین اعتقاد باید آزادی بیان مردم عراق در حمله به سفارت سوئد در بغداد هم محترم دانسته شود. فقط هم موضوع حمله به سفارت نیست، آزادی بیان مورد ادعای غرب، هر عملی- تأکید میکنیم هر عملی- را توجیه میکند و مجوز میدهد. دولتهای عراق، یمن، اردن، ترکیه، مراکش، عربستان، فلسطین، کویت، لبنان، مصر، روسیه، امریکا، شورای همکاری خلیجفارس، پارلمان عربی و بسیاری نهادهای غیردولتی مسلمانان اقدام سوئد در مجوز دادن به قرآنسوزی را محکوم کردهاند.
چرا مقابل سفارت ترکیه؟
سوئد البته با موضوع قرآنسوزی بازی سیاسی هم راه انداخته است. در بحبوحه بحران اوکراین موضوع عضویت سوئد و فنلاند در ناتو مطرح بود و ترکیه تنها مخالف آن بود. سوئد از ابزار قرآنسوزی برای فشار بر ترکیه برای موافقت با این الحاق استفاده کرد و گاه هم با عدمصدور مجوز با هدف جلب توجه سران آنکارا بهره برد. سال گذشته مجوز قرآنسوزی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم صادر شد و حالا شاید بتوان دریافت چرا از میان این همه کشورهای اسلامی، قرآنسوزی مقابل سفارت ترکیه انجام گرفت.
همچنین موضوع درخواست ترکیه از سوئد برای برگرداندن ۱۳۰نفر از اعضای گروه پ. ک. ک به این کشور که در سوئد پایگاه و حضور گستردهای دارند، به مسئلهای چالشبرانگیز میان آنکارا و استکهلم تبدیل شده است، لذا میتوان گفت بازی سوئد با مقدسات مسلمانان به ادعای آزادی بیان هم مرتبط نیست و ابزاری برای بهرهبرداریهای سیاسی سوئد در مسیر منافع خود است، البته اردوغان هم پس از ماجرای قرآنسوزی آب پاکی را روی دست سوئدیها ریخت و گفت به دلیل قرآنسوزی توسط یک راستگرای افراطی، سوئد دیگر نمیتواند روی حمایت ترکیه برای پیوستن به ناتو حساب کند. وقتی پارلمان ترکیه با پیوستن سوئد به پیکره ناتو موافقت کرد، پلیس هم گفت تجمع قرآنسوزی خطرات امنیتی دارد و به آن مجوز نمیدهد، اما گویا سوئد همچنان دنبال رضایت دولت ترکیه است که باز تجمعات قرآنسوزی آن هم در عید قربان مجوز میگیرد.
واکنش ایران
هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، کاردار سفارت سوئد در تهران در غیاب سفیر این کشور را به وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران کشاند و این دیپلمات سوئدی توسط مدیرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه به این وزارتخانه احضار شد. ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز پیش از این، اقدام توهینآمیز صورتگرفته در سوئد را شدیداً محکوم کرده و گفته بود: دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران همانند سایر مسلمانان و آزاداندیشان جهان چنین اهانتی را برنمیتابند و به شدت آن را محکوم میکنند.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد ضمن محکوم کردن اقدام اخیر صورتگرفته در سوئد در اهانت به مهمترین مقدسات اسلامی، سکوت و رفتار منفعلانه دولت سوئد را عاملی برای جسورتر شدن ناقضان یکی از اصول بنیادین و بدیهی حقوق بشر، یعنی اصل احترام به ارزشهای دینی و آسمانی برشمرد. به کاردار سوئد اعلام شد در حالی که این روزها مسلمانان در حال انجام مناسک حج و بزرگداشت شعائر دینی و اسلامی هستند، اهانت به مقدسات آنها صرفاً در مسیر نفرتپراکنی و خشونتطلبی با سوءاستفاده از اصل آزادی بیان است.
مدیرکل غرب اروپا در احضار کاردار سوئد با بیان اینکه پیش از این نیز مشابه این اقدام نسنجیده در خاک سوئد انجام شده و مراتب ناخرسندی جمهوری اسلامی ایران قبلاً به طرف سوئدی منعکس شده بود، گفت: اگر سوئد بموقع جلوی اینگونه اهانتها را میگرفت، الان شاهد هتک حرمت مجدد مقدسات اسلامی نبودیم. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همگام با جهان اسلام، هرگونه تعرض به کتاب مقدس مسلمانان جهان و نیز مجوز صدور چنین اقداماتی را تحمل نمیکند، لذا انتظار میرود دولت سوئد به بدیهیترین وظیفه خود در ممانعت از اهانت به ارزشهای معنوی و دینی مسلمانان به صورت مسئولانه، مؤثر و بازدارنده عمل کند.
نمای نزدیک
رئیسجمهور: جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت. همراهی دولت سوئد با توهینکنندگان به قرآن کریم، واکنش رئیسجمهوری اسلامی ایران، سیدابراهیم رئیسی را هم برانگیخت. رئیسی که در سفر به استان کرمان به سر میبرد، در بخشی از سخنرانیاش در جمع مردم رفسنجان گفت: امروز تهدیداتی علیه دین و ارزشهای دینی در کشورهای اروپایی وجود دارد که مدعی آزادی و احترام به عقیده دیگران هستند؛ به ارزشمندترین کتاب که برای هدایت بشر آمده اهانت میکنند، نه فقط ۲ میلیارد مسلمان قلوبشان جریحهدار میشود، بلکه تمام ادیان الهی و آسمانی قلوبشان جریحهدار میشود.
رئیسی بیان داشت: توهین به قرآن، توهین به همه ادیان الهی و توهین به انسانیت، بشریت و همه ارزشهای الهی است و جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت. وی اضافه کرد: مسلمانانی که گرداگرد کعبه طواف و نام خدا را بر زبان جاری میکنند، بیزاری و نفرت خود را از اهانت به ساحت مقدس عزیزترین عزیزانمان ابراز میکنند و آنچه مهم است اینکه جوانان بدانند اینها که مدعی توجه به آزادی بیان و عقیده هستند، چگونه مستبدانه و مستکبرانه مقدسات مسلمانان را مورد اهانت قرار میدهند که این اهانت قابل گذشت نیست و جوانان بدانند اینها دروغ میگویند و طرفدار آزادی بیان، قلم و عقیده نیستند، اگر طرفداری آزادی بیان بودند، به قرآن که جلوه آزادی است و به بشریت آزادی میآموزد، توهین نمیکردند. /جوان
واکنش کاربران فضای مجازی
مجمع جهانی بیداری اسلامی با صدور بیانیهای اقدام پلیس سوئد در آزادی اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
اقدام دولت سوئد خلاف حقوق انسانهاست
مجمع جهانی بیداری اسلامی با صدور بیانیهای ضمن محکومیت این اقدام، از تمام مسلمانان جهان بهویژه دولتها و ملتهای مسلمان و آزادیخواه جهان، جوامع، گروهها، نخبگان و شخصیتهای تاثیرگذار مسلمان و غیرمسلمان در تمامی دنیا خصوصا در کشورهای غربی خواست در مقابل این اقدام نکوهیده دولت سوئد عکسالعمل نشان دهند.
متن بیانیه به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
«وَلَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِکَ فَأَمْلَیْتُ لِلَّذِینَ کَفَرُوا ثُمَّ أَخَذْتُهُمْ فَکَیْفَ کَانَ عِقَابِ» (سوره رعد آیه ۳۲)
و مردم به رسولان پیش از تو هم استهزاء بسیار کردند من هم به کافران فرصت دادم آنگاه ایشان را به عقوبت گرفته و با چه عذاب سخت به مجازات رسانیدم. توهین به مقدسات دینی و اِعمال رفتارها و مقررات اهانتآمیز، در تمام ادیان الهی امری مذموم بوده و غیرقابلتحمل است. ارزشهای دینی که برخاسته از فطرت الهی و نجاتبخش بشریت است، همیشه باید مصون از تعرض، اهانت و دستاندازی باقی بماند.
متاسفانه با وجود تاکیدات مکرری که در ادیان، مذاهب و مکاتب مختلف وجود دارد و کنوانسیونها و معاهدات بینالمللی ازجمله کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر و اعلامیه جهانی حقوق بشر و اسناد مجمع عمومی و برخی قطعنامههای سازمان ملل نیز هرگونه تحقیر تبعیض و توهین مذهبی و هر رفتار غیرقانونی علیه اشخاص و گروهها بهواسطه مذهب را ممنوع اعلام کرده است، اما همچنان شاهد رفتارهای خلاف آموزههای دینی و مذهبی و منافی شئون بشری و انسانی، علیه دین بزرگ اسلام و مقدسات بیش از یک میلیارد مسلمان در برخی کشورهای غربی هستیم.
در ادامه سلسله اقدامات عامدانه اهانت به مقدسات مسلمانان در سوئد به بهانه آزادی بیان، متاسفانه پلیس این کشور اعلام کرد مجوز اعتراضی را صادر کرده که سازماندهنده آن قصد دارد روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن) در آغاز تعطیلات سهروزه عید قربان مسلمانان، خارج از مسجد اصلی استکهلم به قرآن کریم اهانت کند و آن را بسوزاند که نقض صریح آزادی و اعتبار معتقدان به آن در این کشور است.
دولت سوئد که از مدعیان حقوقبشر در غرب است درحالی به بهانه آزادی مبادرت به صدور چنین مجوز ضددینی و ضداسلامی میکند که احترام به عقاید، مقدسات و ارزشهای جوامع انسانی یکی از ابتداییترین حقوق آنان است. این اقدام خلاف عقلانیت و حقوق الهی انسانها باعث جریحهدار شدن عواطف و احساسات دینی صدها میلیون مسلمان در سرتاسر جهان شده است، هرچند که بیتردید آمران، عاملان و دستاندرکاران چنین اقدامات زشتی، بهزودی دچار عقوبت سختی خواهند شد که از آن گریزی نیست.
مجمع جهانی بیداری اسلامی ضمن محکومیت شدید اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد از تمام مسلمانان جهان بهویژه دولتها و ملتهای مسلمان و آزادیخواه جهان، جوامع، گروهها، نخبگان و شخصیتهای تاثیرگذار مسلمان و غیرمسلمان در تمامی دنیا خصوصا در کشورهای غربی میخواهد که در مقابل این اقدام نکوهیده دولت سوئد عکسالعمل نشان دهند تا از تکرار چنین اَعمال ضددینی جلوگیری شود. در پایان به دولت سوئد هشدار داده میشود تا از ارتکاب چنین جنایات و اقدامات وقیحانه که میتواند ارکان امنیت و منافع ملی این کشور را به خطر اندازد، خودداری و جلوگیری بهعمل آورد. /فرهیختگان
محکومیت جهانی قرآنسوزی در سوئد؛ استکهلم عقبنشینی کرد
در پی هتک حرمت قرآن و توهین به مقدسات مسلمانان در سوئد و با مجوز رسمی این کشور، موجی از اعتراضات در سراسر جهان علیه این اقدام غیراخلاقی و خشن به راه افتاده است. مرجع عالیقدر شیعیان، آیتالله سیستانی، نیز در اعتراض به این اقدام نامهای به دبیرکل سازمان ملل نوشت و این اقدام را محکوم کرد و نوشت که چنین اقداماتی نمیتواند مصداق آزادی بیان باشد. شاید هیچ اصل حقوق بشری چون اصل آزادی بیان، مفهومی سیال نداشته باشد. گاهی کوچکترین انتقادات به رژیم آپارتاید اسرائیل مصداق یهودیستیزی و نژادپرستی قرار میگیرد از ذیل عنوان آزادی بیان خارج و محکوم میشود و گاهی نیز نفرتپراکنیِ خشونتآمیز نسبت به مقدساتِ پیروان یک دین (به ویژه اسلام) مصداق آزادی بیان قرار میگیرد!
عصر روز چهارشنبه گذشته بود یک سوئدیِ عراقی الاصل به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن مجید را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید. وی پس از آن که پلیس این کشور مجوزی برای برگزاری تظاهرات ضداسلامی صادر کرد، این جنایت را مرتکب شد. این فردِسودا زده که در منطقه قرهقوش واقع در «بخدیدا» در استان نینوای متولد شده و در شبکههای اجتماعی خود را «متفکر، نویسنده و ملحد» معرفی میکند!
روز چهارشنبه تحت حمایت مقامات سوئدی و برابر چشمان حدود ۲۰۰ مسلمان دست به این اقدام خشن در استکهلم زد. این فرد ۳۷ ساله عراقی الاصل که از کشورش به سوئد گریخته است، در مصاحبه با یک روزنامه سوئدی اعلام کرد که طی ۱۰ روز دیگر پرچم عراق و نسخهای از قرآن را در مقابل سفارت عراق در استکهلم آتش خواهد زد. وی گفت که از تأثیر کاری که کرده، آگاه است و مدعی شد که او هزاران پیام تهدید به قتل دریافت کرده است. «احمد الصحاف»، سخنگوی وزارت خارجه عراق در همان آغاز غائله گفته بود: «فرد موهن به قرآن کریم، دارای تابعیت عراقی است، به همین منظور از مسئولان سوئدی میخواهیم وی را به دولت عراق تحویل دهند تا ما بر اساس قوانین کشور اقدام به محاکمه وی کنیم.»
روشن است که این اقدام موهن و نفرتپراکنانه با واکنشهای زیادی از سراسر جهان همراه شده است. دفتر آیتاللهالعظمی «سید علی سیستانی»، مرجع عالیقدر شیعیان از عراق در نامه خود اعلام کرد: «رسانهها گزارش دادند که یک فرد در سوئد با هدف اهانت به دین حنیف اسلام، به نسخهای از قرآن کریم توهین کرده و تعدادی از برگههای آن را سوزانده است. طی سالهای اخیر چندین مرتبه در کشورهای مختلف چنین رفتار شرمآوری رخ داده بود، اما مسئله مورد توجه این است که این بار این اتفاق با مجوز رسمی پلیس سوئد رخ داد؛ آن هم با این بهانه که این اقدام از الزامات احترام به آزادی بیان است! اما قطعا احترام به آزادی بیان به هیچ وجه صدور مجوز چنین رفتار شرمآوری را توجیه نمیکند؛ رفتاری که نماد تعدی آشکار به مقدسات بیش از 2 میلیارد مسلمان در جهان است و به ایجاد فضایی مناسب برای اشاعه افکار رادیکالی و اقدامات اشتباه منجر میشود.»
آنطور که ایسنا نوشته، در این نامه آمده است: «مرجعیت عالیقدر دینی ضمن محکوم و تقبیح کردن این اقدام، از سازمان ملل میخواهد گامهای کارآمدی را به منظور جلوگیری از تکرار امثال چنین رخدادهایی اتخاذ کند و کشورها را به بازنگری در قوانینی سوق دهد که اجازه وقوع چنین اقداماتی را میدهد. مرجعیت عالی دینی همچنین به تثبیت ارزشهای همزیستی مسالمتآمیز بین پیروان ادیان مختلف و رویکردهای فکری مبتنی بر رعایت حقوق و احترام متقابل بین همگان فرامیخواند.»
ناتو: آزادی بیان است!
محکومیتها در حالی صورت گرفته که «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ائتلاف ناتو، روز پنجشنبه، اهانت به کتاب آسمانی مسلمانان در سوئد را «بخشی از آزادی بیان» توصیف کرد. استولتبرگ درباره مخالفتهای کشورهای مسلمان با این اقدام هتاکانه در سوئد گفت: «من عمق احساساتی که این رویداد ایجاد کرده را میفهمم. کارهایی انجام شدهاند که آزاردهنده و زنندهاند اما لزوماً در کشوری با حاکمیت مستقل غیرقانونی نیستند. طی هفتههای گذشته در سوئد شاهد اعتراضهایی علیه ترکیه و ناتو-هر دو- بودهایم.» دبیرکل ناتو گفت: «این کارها مورد پسند من نیست اما من از حق مخالفت کردن دفاع میکنم. این بخشی از آزادی بیان است.» البته این نظامی- سیاستمدارِ نروژی الاصل توضیح نداده چطور جلوی یهودیستیزی- در حالی که کوچکترین انتقادات به رژیم اسرائیل هم مصداق یهودیستیزی دانسته میشود- را میتوان گرفت، اما جلوی مسلمانستیزی را نه؟
واکنشها به این مصداق نفرتپراکنی زیاد بوده است؛ از وزیر امورخارجه ایران و سخنگوی این وزارتخانه تا جنبش حزبالله لبنان این اقدام را محکوم کردهاند. حتی قانونگذاران دومای دولتی روسیه اقدام به سوزاندن کتاب آسمانی مسلمانان را محکوم کردند و «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه نیز مدعی شد که بیاحترامی به قرآن در روسیه برخلاف برخی از کشورها جرم حساب میشود. همچنین گردهماییها و تظاهراتهایی نیز در محکومیت این اقدام در سراسر جهان برگزار شده است؛ از ایران تا عراق، ترکیه و...حتی در مواردی به سفارتخانه سوئد نیز حمله شده است. /کیهان
سوئدیها به نماد اسلامهراسی سیستماتیک در جهان تبدیل شدهاند
نمایش شیطان
جهان اسلام نسبت به آنچه در سوئد میگذرد قویا خشمگین است. قرآنسوزی آشکار در مقابل مسجدی در استکهلم، آن هم در میان حلقه حفاظتی نیروهای امنیتی و پلیس سوئد معنایی جز ترویج اسلامهراسی سیستماتیک از سوی این کشور اروپایی ندارد. سوئد اکنون بهجای جامعه و کشوری چندفرهنگی، تبدیل به کانون نفرتپراکنی در جهان شده و قطعا این موضوع برای دولت و نهادهای امنیتی سوئد هزینهها و تبعات بسیاری سنگینی خواهد داشت.
آنچه امروز در سوئد سپری میشود، نماد و مصداقی از پدیده اسلامستیزی سیستماتیک در غرب است. رسانههای غربی به گونهای ماجرای اهانت به قرآن را صورتبندی میکنند که گویا یک گروه افراطی چنین اقدامی را انجام داده است و هرچند دولتهای غربی موافق این مسأله نیستند اما در راستای تحقق اصل «آزادیبیان» ناچار به اعطای مجوز و همراهی با این روند هستند. بدون تردید این یک صورتبندی کاملا ظاهری و مصنوعی است. این اسلامستیزی جنبه نظاممند و طراحیشده دارد، یعنی اتاقهای فکر در غرب آن را طراحی کردهاند. در این راستا دولتها و حتی نهادهای غربی این روند را حمایت و مدیریت میکنند.
مرگ جامعه چندفرهنگی در سوئد
در گذشتهای نهچندان دور، وقتی از جامعه چندفرهنگی در سوئد صحبت میشد، مقامات این کشور اروپایی آن را باعث افتخار خود میدانستند و میگفتند زندگی افراد با فرهنگهای مختلف نشانه یک جامعه خوب است و حداقل در ظاهر، کشورهای خود را محلی مناسب برای زندگی افراد با فرهنگهای مختلف میدانستند اما امروز جامعه چندفرهنگی که مسلمان و غیرمسلمان کنار یکدیگر باشند تبدیل به یک ضدارزش شده است. کشورهای غربی امروز تلاش دارند جوامع خود را از مسلمانان خالی کنند. این مسأله محصول رشد گروههای افراطی و نژادپرست در پارلمانهای غربی است و به همین جهت اسلامستیزی سیستماتیک رشد زیادی داشته است. همچنین نئونازیسم و نئوفاشیسم در قالب احزاب رسمی (با نامهای دیگر) در حال جولان در فضای اجتماعی و سیاسی غرب هستند.
دولت سوئد مرتکب اقدام تروریستی شده است
باید تاکید کرد که اقدام اخیر دولت سوئد در اعطای مجوز قرآنسوزی به فردی هتاک، مترادف با اقدامی تروریستی (در قالب تروریسم دولتی) از سوی استکهلم است. اگر تروریسم را به معنای رفتاری بدانیم که زمینهساز بحرانهای امنیتی و چالشهای جهانی و برهمخوردن حقوق انسانهای بیشماری میشود، آتشزدن کتاب الهی قرآن بهصراحت میتواند بهعنوان بخشی از تروریسم دولتی و تروریسمپروری مورد ارزیابی قرار گیرد. چندی پیش راسموس پالودان، رهبر اسلامستیز حزب راست افراطی «استرام کورس» دانمارک در جریان طرحی برنامهریزیشده، قرآنکریم را در اقدامی موهن و هتاکانه به آتش کشید.
این اسلامستیزی آشکار و تجاوز به حقوق اولیه دیگر انسانها که با نادیدهگرفتن اندیشههای مخالف همراه بود، در حالی با اعتراض و محکومیت گسترده دولتها و ملتهای جهان مواجه شد که در اقدامی تاملبرانگیز اولا استرلینگ، سخنگوی پلیس سوئد اعتراف کرد که چراغسبز اهانت به قرآنکریم را به یک گروه افراطی نشان داده است. اکنون نیز همان اتفاق به گونهای دیگر رخ داده است. مسجل است که سوئدیها باید عواقب و تبعات توهین به عقاید نزدیک به دومیلیارد مسلمان جهان را بهصورتی آشکار مشاهده کنند. آدرسها و نشانههای معکوس و نادرستی که در این خصوص از سوی مقامات سوئدی مطرح میشود نیز قطعا وقاحت و وهن ماجرا را توجیه نمیکند. »
بازنده این بازی، سوئدیها هستند
قطعا بازنده این بازی سوئدیها و نهادهای امنیتی این کشور و سایر کشورهای اروپایی هستند. هرچند دولتمردان و رسانههای غربی بر آن شدهاند تا هتاکی اخیر به مقدسات اسلامی را به تنشهای ملیگرایانه ربط داده و بهدنبال کاهش واکنشها باشند اما نگاهی ریشهای به آنچه در سوئد و کشورهای غربی روی میدهد نشانگر آن است که ساختار فرهنگی معیوب آنها موجب شده تا درک عامدانه و معکوس از آزادیبیان در این جوامع حاکم باشد. همراهی دولت سوئد با این هتاکیها را میتوان ادامه روند رفتارهای ضداسلامی و نژادپرستانه حاکم بر ساختار لیبرال دموکراسی و نظام سرمایهداری در کشورهای غربی دانست، چنانچه طی هفتههای اخیر نشریه فرانسوی شارلی ابدو نیز اقدام به انتشار کاریکاتورهای موهن و هتاکانه علیه شخصیتهای دینی کرد و رسانههای غربی نیز در ابعاد گستردهای به پوشش این هتاکیها پرداختند. پیش از این نیز در مردادماه سال گذشته و با حمایت محسوستر پلیس، هتکحرمت قرآنکریم و اهانت به مقدسات اسلامی در مقابل مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان و در روز تاسوعای حسینی صورت گرفته بود.
وقاحت غربیها به اوج خود رسیده است
شیخ صهیب حبلی، عضو ارشد علمای مقاومت لبنان درخصوص اقدام موهن صورتگرفته در مقابل مسجدی در استکهلم و آتشزدن قرآنکریم به جامجم میگوید:«وقاحت غرب در قبال اصول و خطوط قرمز و اساسی مسلمانان جهان به نقطه اوج خود رسیده است. این وضعیت دیگر قابلتحمل نیست. سازمانهای بینالمللی و در راس آنها سازمان ملل متحد نیز اقدامی در راستای مهار اسلامستیزی و قرآنستیزی در غرب صورت نمیدهند. در این خصوص باید پیام آشکاری از سوی جهان اسلام خطاب به دولتها و نهادهای امنیتی اروپایی منتقل شود.»این عالم لبنانی افزود: «آنچه اخیرا در سوئد رخ داد از سوی هیچ مسلمان و حتی انسان آزادهای قابلقبول نیست. در اینجا مدارایی وجود ندارد.»
آزادی بیان ادعایی غرب تمسخرآمیز است
دکتر دینا سلیمان، استاد روابط بینالملل دانشگاه اندونزی نیز ضمن محکومکردن اقدام اخیر دولت و پلیس سوئد در اعطای مجوز به فردی اسلامستیز که قصد آتشزدن قرآنکریم را داشته است، در این خصوص میگوید: «آزادی بیان ادعایی غرب مضحکانه و وقیحانه است. این آزادیبیان مملو از تعارض و تناقض است. جایی که به مقدسات مطلق مسلمانان و کتاب آسمانی آنها توهین میشود، شاهد حمایت غرب از افراد توهینکننده هستیم اما زمانی که علیه افراد توهینکننده موضعی گرفته میشود، بهناگهان دستگاههای امنیتی و دولتی غرب طرفدار آن افراد میشوند! این دوگانگی نشان میدهد که اتفاقا مقامات غربی از این آزادیبیان دروغین در تقابل با اصل دین اسلام و مسلماناناستفاده میکنند.» سعید سبحانی/جام جم
آتش زدن قرآن مجید در سوئد توسط یک عراقی همزمان با عید قربان با واکنشهای گسترده مواجه شد
انزجار از هتک حرمت قرآن
انتشار خبر قرآنسوزی در سوئد جدا از تبعات بینالمللی در سطح داخلی کشورمان هم بازتابهای فراوانی داشت؛ بسیاری از افراد، شخصیتهای احزاب و تشکلها با انتشار بیانیههایی نسبت به این رفتار مجرمانه واکنش نشان دادند. چهرههایی چون آیتالله مکارم شیرازی، سید حسن خمینی، محمدباقر قالیباف رییس مجلس و... به این رفتار غیر انسانی و غیر اخلافی واکنش نشان داده و خواستار برخورد نهادهای بینالمللی با این نوع رفتارها شدند. حجتالاسلام سید حسن خمینی در واکنش به قرآنسوزی در کشور سوئد گفت: این امر جز ایجاد یک کینه عمیق و کاشتن بذر نفرت در میان صاحبان و پیروان ادیان هیچ ثمرهای ندارد. البته لطمهای هم به قرآن نمیزند؛ همانطور که بارها به پیامبر(ص) توهین کردهاند، اما ایشان روز به روز عزیزتر شد.
به گزارش جماران، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی دیروز در جمع زائران حرم امام با اشاره به قرآنسوزی در سوئد اظهار کرد: این اتفاق به ظاهر در میان کسانی رخ داده که خداوند قبل از مسلمانان کتاب آسمانی به آنان نازل کرده است. آنان پشت یکی از دستاوردهای بشریت یعنی «آزادی» سنگر گرفتهاند. آزادی امر مقدسی است و مانند همه پدیدههای خوب میتواند مورد سوءاستفاده، تفسیر غلط و دستمایه رفتارهای بد قرار گیرد؛ از جمله اینکه به نام آزادی بیان اجازه قرآنسوزی دهند. این امر جز ایجاد یک کینه عمیق و کاشتن بذر نفرت در میان صاحبان و پیروان ادیان هیچ ثمرهای ندارد.
البته لطمهای هم به قرآن نمیزند؛ همانطور که بارها به پیامبر(ص) توهین کردهاند، اما ایشان روز به روز عزیزتر شد. سید حسن خمینی با بیان اینکه رفتارهایی چون قرآنسوزی جز پنجه زدن به صورت صلح، بر هم زدن آرامش و ایجاد کینه و نفرت سودی ندارد، یادآور شد: بشریت بعد از این همه مدت بین زمانی که آزادی به بشریت خدمت میکند و زمانی که بذر کینه و نفرت میکارد تفاوتی قائل نمیشود. یکچهارم ساکنان زمین به نام قرآن زندگی میکنند، اسامی آن را روی فرزندانشان میگذارند و آن را روی چشم میگذارند و بنابراین، سوزاندن قرآن ظلم به آزادی، دیانت، انسانیت و صلح است که متاسفانه در مجموعههایی که اجازه بروز چنین رفتارهایی را میدهند، نسبت به این موضوع درکی وجود ندارد.
مسلمانان جهان پاسخگوی این اهانتهای منزجرکننده خواهند بود
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس با محکوم کردن بیاحترامی و جسارت دولت و پلیس سوئد در فراهم ساختن زمینه اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم تاکید کرد که مسلمانان جهان پاسخگوی این اهانتهای منزجرکننده خواهند بود. محمدباقر قالیباف در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: «بیاحترامی و جسارت دولت و پلیس سوئد در فراهم ساختن زمینه اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم با پوشش دروغین آزادی بیان و عمل را به شدت محکوم میکنم. مسلمانان جهان با توجه به مواضع مراجع عظام تقلید و در چارچوب قوانین مقدس اسلام به نحو مقتضی پاسخگوی این اهانتهای منزجرکننده خواهند بود.»
قرآنسوزی نشانه عمق کینهورزی دولتهای فاشیست غربی است
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در بیانیهای قرآنسوزی در سوئد، فرانسه و هلند را محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «اقدام زبونانه دولت سوئد در صدور مجوز برای آتش زدن قرآن کریم در برابر یکی از مساجد استکهلم، نشان از عمق استیصال و کینهورزی دولتهای فاشیست غربی در برابر آموزههای حیاتبخش کلام الهی دارد. هتاکی به قرآن کریم در ایام برگزاری حج ابراهیمی و برپایی جشن عید قربان نه تنها اهانت به بیش از یک میلیارد و هشتصد میلیون مسلمان بلکه نفرت پراکنی و توهین به همه پیروان ادیان آسمانی است.
قرآن ذکر محفوظ و سند جاودانه سعادت و نیکبختی انسانها در تمام قرون و اعصار است و شیاطین غربی نمیتوانند با پاشیدن مشتی خاک در برابر اراده و منطق فروزان خداوند ایستادگی کنند. حادثه تلخ اهانت به قرآن با همه تلخکامیهایی که به همراه دارد، در دل خود حامل بشارتی بزرگ است که خورشید پرفروغ قرآن کریم روزبهروز بلندتر و درخشندهتر خواهد شد. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با محکومیت و ابراز انزجار از این اقدام گستاخانه و شرمآور، اعلام میدارد رفتارهای جنونآمیز و سازمانیافتهای که این روزها با هدف اسلامستیزی و اسلامهراسی در کشورهای سوئد، فرانسه و هلند انجام میشود نمیتواند مانع از تجلی و سیرابشدن بشر تشنه امروز از سرچشمه فیضان الهی شود.
منطق روشن قرآن، عدالتطلبی، استقلالخواهی، ظلمستیزی و مبارزه با استکبار است و این پیام جاودان در حال تسخیر دل و جان میلیاردها انسانی است که میخواهند فارغ از آموزههای مکاتب غربی عزتمندانه و آزادانه در جستوجوی حیات طیبه باشند.» /اعتماد
چراغ سبز استکهلم به هتک حرمت قرآن خشم مسلمانان جهان را برانگیخت
اسلامستیزی در کسوت دموکراسی
کاردار سوئد در ایران به وزارت امور خارجه احضار شد هتک حرمت به قرآن کریم و سوزانده شدن کتاب مقدس مسلمانان از سوی یک افراطی سوئدی، موجی از محکومیت را در میان کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی به دنبال داشته است. قرآنسوزی چند باره در شهر استکهلم، پایتخت سوئد، خشم مسلمانان جهان را برانگیخت. قرآنسوزی در این کشور پس از آن رخ داد که روز چهارشنبه هفته قبل، دولت سوئد در اقدامی تحریکآمیز و اهانتبار مجوز ایجاد تجمع به منظور قرآنسوزی را در فضای خارج مسجد اصلی شهر استکهلم صادر کرد.
به گزارش میدلایستنیوز، در پی صدور مجوز تجمع و قرآنسوزی در استکهلم از سوی پلیس سوئد، برخی شرکتکنندگان در تجمع از جمله یک مهاجر عراقی اقدام به آتش زدن قرآن در روز عید قربان کردند. این مهاجر عراقی که سلوان مومیکا نام دارد، از شبهنظامیان مسیحی در عراق بوده که در سال 2017 به اتهام جنایت جنگی بازداشت اما با مداخله بینالمللی آزاد شد و به سوئد رفت. اقدام موهن و کفرآمیز او در دو روز گذشته موجی از ناراحتی و خشم را در میان مردم و دولتمردان مسلمان جهان بویژه کشور عراق برانگیخت.
هتک حرمت به قرآن کریم و سوزانده شدن کتاب مقدس مسلمانان از سوی یک افراطی سوئدی، موجی از محکومیت را در میان کشورهای مختلف اسلامی و غیر اسلامی به دنبال داشته است. در ایران هم در پی این اتفاق، کاردار سوئد در غیاب سفیر، به وزارت امور خارجه احضار و اعتراض ایران به او ابلاغ شد. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز با انتشار توئیتی نوشت: دموکراسی و آزادی خواندن این رفتارها، فقط و فقط مشوق تروریسم و افراطگرایی است. دودش قبل از هر طرفی به چشم غرب خواهد رفت.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه هم در واکنش به مجوز و چراغ سبز داده شده از سوی سوئد به اسلام ستیزان برای تکرار اهانت به قرآن کریم با اشاره به تلاشهای جامعه بینالمللی و مجامع حقوق بشری برای ارتقای احترام به ادیان و مذاهب و آموزههای اصیل دینی تصریح کرد : اهانت به کتب آسمانی مصداقی از خشونت گرایی و نفرت پراکنی و مغایر با ارزشهای اصیل حقوق بشر است. کنعانی ضمن محکومیت این اقدام تاکید کرد: از دولت سوئد هم انتظار میرود ضمن جلوگیری از تکرار اهانت به مقدسات، در این خصوص اصل مسئولیت پذیری و پاسخگویی را بطور جدی مورد توجه قرار دهد.
آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید هم، در دیدار عدهای از فضلای حوزه علمیه ضمن محکوم کردن اهانت به قرآن کریم گفت: امروز دنیای استکبار بیش از هر زمان دیگری مشغول اسلام ستیزی است و لذا سران کشورهای اسلامی و مردم مسلمان به هر نحو ممکن باید انزجار خود را نسبت به اهانت به قرآن کریم اعلام بدارند. بعدازظهر دیروز هم جمعی از مردم و دانشجویان در اعتراض به اهانت به قرآن کریم تجمع کردند. این تجمع مقابل سفارت سوئد در تهران برگزار شد.
فائزه سادات یوسفی: قرآنسوزی چند باره در شهر استکهلم، پایتخت سوئد، خشم مسلمانان جهان را برانگیخت. قرآنسوزی در این کشور پس از آن رخ داد که روز چهارشنبه هفته قبل، دولت سوئد در اقدامی تحریکآمیز و اهانتبار مجوز ایجاد تجمع به منظور قرآنسوزی را در فضای خارج مسجد اصلی شهر استکهلم صادر کرد. به گزارش میدلایستنیوز، در پی صدور مجوز تجمع و قرآنسوزی در استکهلم از سوی پلیس سوئد، برخی شرکتکنندگان در تجمع از جمله یک مهاجر عراقی اقدام به آتش زدن قرآن در روز عید قربان کردند. این مهاجر عراقی که سلوان مومیکا نام دارد، از شبهنظامیان مسیحی در عراق بوده که در سال 2017 به اتهام جنایت جنگی بازداشت اما با مداخله بینالمللی آزاد شد و به سوئد رفت. اقدام موهن و کفرآمیز او در دو روز گذشته موجی از ناراحتی و خشم را در میان مردم و دولتمردان مسلمان جهان بویژه کشور عراق برانگیخت.
واکنشها در عراق
به دلیل هویت عراقی فرد هتاک، واکنشها در عراق تندتر از سایر کشورها بوده است. آیتالله سیستانی، مرجع عالی شیعیان عراق طی نامهای به گوترش، دبیرکل سازمان ملل، عمل هتاکانه قرآنسوزی در سوئد را محکوم کرد. او از سازمان ملل خواست، گامهای مؤثری برای جلوگیری از تکرار این اقدامات اتخاذ کند. فالح الفیاض، رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق نیز در بیانیهای حادثه سوزاندن قرآن در سوئد را محکوم کرد. این در حالی است که در پی تظاهرات مردم بغداد مقابل سفارت سوئد در این شهر، رئیس شورای عالی قضایی عراق به دادستانی عمومی دستور داد که اقداماتی را در چهارچوب حقوقی برای استرداد عامل آتش زدن قرآن کریم در نظر گرفته تا این فرد طبق قانون عراق مجازات شود.
عضویت در ناتو در هالهای از ابهام
از آنجا که عضویت سوئد در ناتو با چالش رضایت ترکیه و البته مجارستان روبهرو است برخی کارشناسان بر این باورند که این دست اقدامات سوئد میتواند تبدیل به دستاندازی بزرگ برای پیوستن این کشور به ناتو باشد. به گزارش آناتولی، رجب طیب اردوغان، طی سخنرانی ویدیویی با اشاره تلویحی به عضویت ناتو، اعلام کرد: «تا زمانی که مبارزه قاطع با گروههای تروریستی و دشمنان اسلام صورت نگیرد، به شدیدترین شکل واکنش نشان خواهیم داد.»
ترکیه به دلایلی چون اعطای پناهندگی دولت سوئد به اعضای «پ.ک.ک» که آنکارا آنها را تروریست میداند و همچنین مجوز تجمعات و راهپیماییهای ضد ترکیه در استکهلم، مانع عضویت این کشور به ناتو شده است. اما دلیلی که میتواند انگیزه ترکیه را برای ابراز رضایت عضویت سوئد در ناتو تقویت کند، تحویل هواپیماهای اف 16 این کشور از ایالات متحده است که میتواند ابزار فشاری برای کاخ سفید باشد که طی رایزنی اردوغان با بایدن در نشست سران ناتو در لیتوانی طی ماه آینده انجام گیرد.
انزجار جهانی
اقدام قرآنسوزی در استکهلم با واکنش مسلمانان جهان مواجه شد. جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها و سازمانها از جمله سوریه، عراق، دولت نجات ملی یمن، مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان، روسیه، پاکستان، اردن، کویت، مغرب، عربستان سعودی، مصر، ترکیه، تشکیلات خودگردان فلسطین، الازهر مصر، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان، پارلمان عربی و مراکش این اقدام موهن را محکوم کرده و خواهان برخورد با آن شدند.
سازمان همکاری اسلامی نیز طی بیانیهای از تشکیل نشستی ویژه این مسأله، در هفته آینده در مقر خود در استان جده خبر داد. افزون بر این، سفرای سوئد در ایران، عراق، پاکستان، اردن و امارات احضار شدند. از سوی دیگر، سران سوئد و دیگر کشورهای غربی نیز واکنش نشان دادند. در ابتدا «اولف کریسترسن» نخستوزیر سوئد تنها دعوت به آرامش را در دستور کار خود قرار داد و گفت: «من فکر میکنم که ما باید اینجا در سوئد آرامتر باشیم. وضعیت امنیتی جدی است و دلیلی برای توهین به افراد دیگر وجود ندارد.»
اما چندی بعد سوئد که شاهد واکنش های شدیداللحنی از سوی مقامات کشورهای مسلمان به ویژه دولت عراق بود، از موضع خود عقب نشینی کرد. در همین رابطه، وزارت خارجه سوئد با ارسال پیامی به سفارت عراق مراتب تأسف خود را اعلام کرد. دولت سوئد تلاش دارد که تحقیقاتی را بر اساس قانون جرایم نژادپرستانه در مورد فرد مذکور انجام دهد. اما صحت این اظهارات در اقدامات آتی دولت سوئد در ممانعت از اقدامات توهین آمیز سنجیده خواهد شد. علاوه بر دولت سوئد، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو نیز روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در بروکسل در رفتاری متناقض ضمن آنکه قرآنسوزی را توهین دانست اما آن را در راستای آزادی بیان مشروع قلمداد کرد.
این گونه واکنشها نشاندهنده آن است که توهین به اسلام در سوئد در پارادایم غرب معنا پیدا کرده و این کشور نیز مانند باقی دولتها، تنها یک بازیگر اما در نقشی دیگر بوده است. گزارهای که در طول سالیان طولانی و با رفتارهای نفرتپراکنانه و تروریستی غرب به طرق مختلف اثبات شده است. بویژه که قرآنسوزی و توهین به قرآن پدیده جدیدی در سوئد نیست و سالهاست این عمل حتی با واکنش شدیداللحن دنیای اسلام تداوم دارد. افزایش و متراکم شدن تخاصم با اسلام در سوئد را میتوان در تلاشهای گسترده سران این کشور علیه این دین مشاهده کرد.
اقداماتی مانند تعطیلی برخی مدارس مذهبی و قرآنسوزی تحت عنوان فریبنده آزادی ادیان که در این کشور انجام میشود، در زمره کانون تحرکات ضداسلامی قرار دارد. این در حالی است که دموکراسی مورد ادعای غرب و چنین اقداماتی نه وجاهت عملی دارند و نه در چهارچوب دموکراسی میگنجند، زیرا این نوع دموکراسی نمیتواند هیچ آوردهای در بر داشته باشد، جز هتک حرمت قشری از جامعه با مبانی همزیستی مسالمتآمیز و نفی افراط گری در دموکراسی در تضاد است.
هنوز انگیزه مهاجر عراقی آتشزننده قرآن مشخص نشده اما مداخلات بینالمللی برای آزادی او، گمانهزنی طراحیهای پشت پرده غرب را قویتر میکند. به خصوص که این فرد در آخرین اقدام خود گفته که قصد دارد طی ده روز آینده قرآن و پرچم عراق را مقابل سفارت عراق در استکهلم به آتش کشد. /ایران
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}